Cutest
Photobucket
FATIN NABILA AZMAN


Dashboard Follow CBOX

Hope

Monday, 8 June 2015 | 16:44

Sungguh, berharap itu sakit. Kerana aku sendiri pernah berharap. Lebih sakit bila kita berharap pada sesuatu yang mustahil. Tetapi, dengan cara itu membut kita lebih yakin. Teruslah berharap! Moga ada secebis harapan buat kita.

Effect Of Hoping?

Frust.
Tired of hoping.
Lost hope or maybe the worse we life in emptiness such like "MAYAT HIDUP".

Pengubat bila hilang harapan?

Contohnya lah kan hilang harapan pada manusia cuba fikir balik apa matlamat hidup Untuk siapa kita hidup. Percaya ada hikmah disebalik hilangnya harapan. Find yourself back. We are human or more specific a slave to Allah.
When we hope in something like human that no long lasting so the hope will die when the human is gone.

But when we hope in Allah.
As we know He never die and as a slave, we depend our life to Him and he is the one who fulfilled our wish.

Effect Oh Hoping?


  1. Frustration.
  2. Dissappointment.
To handle,

  1. Keeps praying.
  2. Be positive.
  3. Make it happen.
That's all I know.

Effect Of Hoping?

Kalau berharap pada Allah, kesannya sangat-sangat positif. hati pun tak resah gelisah.

Kalau berharap pada ciptaan Allah, belum tentu pengharapan kita tu berbalas.

Effect Of Hoping?

Bismillah.. Ok hidup sentiasa indah. Semua orang nak, cuba tanya ummah di dunia ni tak de pun tak nak indah. Tapi sedar ke tak sedar bila kita ditimpa dugaan oleh Allah, sebenar tu pun indah tau. Aikkk kenapa pulak? Haaa.. Macam ni, bila Allah berikan kita dugaan mesti kita akan lebih sedih dan cari kekuatan. Kekuatan tu nak cari dekat mana?? Atas sejadah lah hadap kiblat.. Ada wudhu'.. Solat sunat hajat minta petunjuk.. Paling indah lagi.. Bila time kita sujud. [Sujud lama] p/s lenguh: tahanlah. Sebab time sujud tu lah masa paling dekat kita dengan Allah. Di situ bila kita khusyuk dengan apa yang kita buat kita akan rasa tenang, insaf, ada kekuatan, dan di situ lah keindahan terbesar dalam hidup kita. Ok boleh faham tak setakat ni? Ini bermakna, keindahan ini sebenarnya bukan boleh dibeli. Ramai yang salah faham. Ye, kalau tengok mata kasar memang keindahan itu perlu dibeli, dengan pergi bercuti luar negara, pakai handphone mahal-mahal, bergaya dengan branded items, ada boyfriend girlfriend yang always tanya khabar, ada parents yang sentiasa ikut kehendak kita.. Kita akan rasa indahnyaaa dunia.. Tapi, trust me, mulut mereka saja kata indah.. Jauh dari sudut hati mereka mereka tak faham erti keindahan sebenar.



New
Past
BLOG OWNER ★



Assalamualaikum. Ahlan wasahlan to blog FATIN NABILA AZMAN. Hope dapat ilmu sikit dari post saya. Syukran jazilan kerana sudi blogwalking blog saya ni. Kalau sudi follow lah sekali. Hee, TQ.

SEARCH? ★




STORY MORRY ★

Kalau nak baca entry yang terdahulu kala, klik post bawah sekali, n then dia akan keluar post lagi. Saya pun tak tahu kenapa jadi macam ni. Harap suka lah ngan blog saya ni yang tak de apa, hehe..

CREDIT ★

Skin made by Iyra Monster
Background from Wanaseoby
Most help Afiqah Junizan
Software used PS CS5 & AI CS5